hakkımızda
Kemal Akpınar
1985 Haziran döneminde A.Ü Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1985 Ağustosunda MTA Sivas Bölge Müdürlüğünde çalışmaya başladı. Ekim 1988’de İller Bankası Makine Ve Sondaj Dairesi Başkanlığında içme Suyu sondajlarında şantiye şefi olarak çalışmaya başladı. 1997 Nisan ayında şube müdürü 1997 Mayıs ayında başkan yardımcılığı, 15 Mayıs 2003 tarihinde Daire Başkanlığına atamaları yapıldı. 1999-2000 Hacettepe Üniversitesi Kaman Meslek Yüksek Okulu, 2000-2001 Sondajcılık Bölümünde Ek Öğretim Görevlisi olarak, su sondajları ve kuyuları, sondaj makine elemanları, Şantiye tekniği, Zemin Sondajları, Kuyu Logları Derslerini verdi. 2004 yılında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenmiş olan Deprem Şurasında Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcılığı Görevınde bulundu. Eylül-Aralık 2006 tarihleri arası Arizona Üniversitesi Hidroloji Ve Su Araştırmaları Bölümünde K-36 yöntemi ile yaş tayini ve küresel ısınma ile yeraltı suları kirliliği ve kanunları ıle ılgılı araştırmalar yaptı.
Belediyeler, Köy Hizmetleri, D.S.İ, M.T.A, T.İ.G.E.M, GAP idaresi, İller Bankası gibi kamu kuruluşlarında görevli personel ile, sondaj firmalarının faydalanabileceği, üniversitelerin Jeoloji, Maden, Jeofizik, Petrol ve Sondajcılık bölümlerinde ders kitabı veya yardımcı ders kitabı olarak faydalanılan 700 sayfa, Su Kuyularının Açılması Ve İşletilmesi Sorunlar Ve Çözümleri kitabını hazırlayıp Türkiye genelinde 5000 adet dağıtımını yaptırdı.
1999 ve 2001 Mart Ayında Torbalı Meslek Yüksek Okulun da Su kuyularının Tekniğine uygun olarak açılması için alınması gereken tedbirler ile Türkiye de açılan su Kuyularında Gözlenen Silt Sorunu Ve Çözüm önerileri ile ilgili Konferans verdi. 2002 yılında Ankara üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü, Izmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümü, Van 100. Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümlerinde Su kuyularının tekniğine uygun olarak açılması için alınması gereken tedbirler ve Su Kirliliğinin önlenmesi için içmesuyu Sondaj çalışmalarında tecrit sorunları ve uygulanmış çözümler, Niğde üniversitesi Aksaray Mühendislik fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünce 2000 yılında düzenlenen”Haymana – Tuzgölü ve Ulukışla Basenleri ” adli Work shop’da Kombine Tip Sondaj Makinalar ile Dipten Darbeli Sistemle Su Kuyularının açılması ile Su Sondaj Çalışmaları Sırasında Karstik Formasyonlarda Çikan Sorunlar Ve Uygulanmış Çözümler, 21 – 23 Mart 2001 tarihleri arasinda İzmir de düzenlenen ÇEVJEO’2001 “Yeraltı Suları ve Çevre Sempozyumunda” Su Kirliliğinin Önlenmesi için içmesuyu Sondaj çalışmalarında Tecrit Sorunları Ve Uygulanmış çözümler ile 2004 yılında TMMOB Jeofizik Mühendisleri odasınca düzenlen Türkiye 16. Uluslararasi Jeofizik Kongre Ve Sergisinde Sivas ilinin Içmesuyu Sorunun Cözümü bildirilerini sundu, Türkiye’nin Su Kaynaklarinin Yönetimi ve Mezuati Paneline Konusmaci olarak katildi. TRT2 de Bu Topragin sesi programinda, Baskent Tv de, Kay Tv de Yeraltisularinin sorunlari ve yeni bir yeraltisuyu yasa tasarisi taslagi ile ilgili bilgiler verdi. 2006 yilinda TMMOB insaat Mühendisleri odasinca düzenlen Su sempozyumunda ve Pamukkale Üniversitesince düzenlenen Mühendislik Jeolojisinde Cagdas Uygulamalar Sempozyumunda Yeraltisularinin sorunlarinin çözümüne yeni bir yaklaşım bildirisi ile 16.ITÜ Petrol ve Dogalgaz Semineri ve Sergisinde Jeotermal Enerji ve iller Bankasi Uygulamaları bildirilerini sundu. TMMOB Jeoloji Mühendislerinin 2006 yılında düzenledigi kurultayda sondaj oturum başkanlığı yaptı. Su sondajlari ile ilgili çeşitli dergilerde makaleleri, ülkemizin Su Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Yeraltisularının Korunması ile Sağlıklı bir şekilde faydalanılması konularında Yerel Gazete ve bilimsel toplantilarda sonuç bildirgelerinde görüş ve önerileri yayınlandı. Jeoloji Mühendisleri odasi ve şehir plancıları odasinin düzenlediği Work shop’da ve Nigde Üniversitesi Aksaray Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisligi Bölümünde imar Planina esas Jeolojik – Jeoteknik Uygulamalar bildirisini sundu. Halen Su Sondajlari, Kuyu temizliği, imar Planina esas Jeolojik – Jeoteknik Uygulamalar, Jeotermal Enerji konularinda çalışmaların ülkesine hizmetten büyük bir zevk duyarak devam ettirmektedir.


Vizyon Ve misyon

Su, tüm canlılar için önemlidir. İnsanların içmesuyu, sulama suyu ve kullanma suyu ihtiyacı her geçen yıl biraz daha fazlalaşmakta; Gerekli suyun temini için kaynaklardan, akarsulardan, göllerden ve özellikle de yeraltısularından faydalanma yolu seçilmektedir. Çevre sorunları; artan nüfus, sanayileşme, su taşıyan kayaların taş ocağı olarak kullanılması, su kaynaklarının kirletilmesi, bilinçsiz su kullanımı, su tüketim alışkanlığının değişim göstermesi, içmesuyunun sulama suyu olarak kullanılması, yeraltısuyu havzaları üzerine fabrika ve yerleşim alanları kurulması, sulama amacıyla yeraltısularından aşırı su çekimi ve toprağın fazla su kullanılarak sulanması sonucu mineral yıkanması nedeniyle meydana gelen tuzlanma, inşaat faaliyetleri için yeraltısuyu bulunduran dere yataklarından malzeme alınması sonucu oluşan akifer tahribatı, yeraltısuyu bulunduran havzalarda aşırı ve bilinçsizce sondaj tekniğine uygun olmayan kuyuların açılması, kasıtlı veya kasıtsız yanan bitki örtüsü sonucu ve diğer sebeplerden dolayı bozulan iklim dengeleri doğal hidrolojik çevrimin bozulması, su kaynaklarının azalmasına veya kaynaklardan yeterli ölçüde faydalınamamasına neden olmaktadır.
ülkemizin en büyük yeraltı zenginliği olan yeraltısularından yeterince faydalınabilmesi için yeraltı suyu içeren havzalarda koruma alanları oluşturularak, su taşıyan akifer formasyonlarının yapısının bozulmaması ve bu akiferlerin kirletilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasında çok büyük faydalar vardır. Köylerimizin bir bölümü, Belediyelerimizin %70’nin içmesuyu ihtiyacı, sulama ve kullanma suyunun büyük bir bölümü yeraltısularından karşılanmaktadır. Yeraltısuyu havzalarının korunması yanında, açılacak sondaj kuyularının tekniğine uygun olması ve bilinçli bir şekilde işletilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 2011 yılından itibaren belediyelerin içmesuyu ihtiyacının yeraltısularından karşılanması için su sondaj çalışmalarını yürüten Jeoson İnşaat LTD. ŞTİ oluşan bilgi birikimi ve tecrübelerin aktarılmasının ülkemizde uygulanan su sondaj tekniğine katkı sağlayacağı ve bu konuda çalışacak personelin yetişmesinde faydalı olacağı düşünülerek——